Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Raj és csapat rangok:
63. § A segédtiszti képesítés jelvénye
Az ing bal karján alsó szélével 10 cm-rel a könyök felett viselt, 5×8,5 cm nagy-ságú téglalap, melyet körben 5 mm-es aranysárga hímzés szegélyez. A képesítést a téglalap felső részén elhelyezett 5 mm széles egymástól és a felső szélétől egy csík-nyi távolságra lévő aranysárga csíkok jelzik. Cserkészsegédtiszteknél egy csík van.
64. § A cserkésztiszti képesítés jelvénye
Az ing bal karján alsó szélével 10 cm-rel a könyök felett viselt, 5×8,5 cm nagy-ságú téglalap, melyet körben 5 mm-es aranysárga hímzés szegélyez. A képesítést a téglalap felső részén elhelyezett 5 mm széles egymástól és a felső szélétől egy csíknyi távolságra lévő aranysárga csíkok jelzik. Cserkésztiszteknél két csík van.
A megbízatási jelvények A csapatnál nem magasabb szintű megbízatási jelvények
65. § Az őrsi szintű megbízatási jelvények
Segédőrsvezetők, őrsvezetők, rajvezetők jelzése az ing bal zsebére felvarrott 15 mm széles függélyes zöld színű szalagokkal történik. Segédőrsvezetők egy, őrsvezetők kettő, rajvezetők három szalagot viselnek. A szalagok a cserkészjelvény rajzát viselik. Egy szalagot az ingzseb közepére fektetve, két szalagot a középvonal mentén részarányosan egymástól 3 cm-re varrunk fel, három szalagot úgy kell felvarrni, hogy egy a zseb középvonalán a másik kettő pedig ettől jobbra és balra 2-2 cm távolságban legyen. A felerősítés úgy történik, hogy az alul és felül kissé visszahajtott szalag alsó éle a zseb alsó varrásától induljon el és haladjon felfelé a zsebtakaró alá.
66. § A raj szintű megbízatási jelvények
Az ing bal karján alsó szélével 10 cm-rel a könyök felett viselt, 5×8,5 cm nagyságú téglalap, melyet körben 5 mm-es aranysárga hímzés szegélyez. A megbízatást a téglalap alsó részén elhelyezett 5 mm széles egymástól egycsíknyi távolságra lévő, lefelé nyíló, aranysárga ékek jelzik. A rajparancsnokok két éket, a rajokhoz beosztott vezetők egy éket viselnek. A téglalap alapszíne a csapatoknál az inggel megegyező.
67. § A csapat szintű megbízatási jelvények
Az ing bal karján alsó szélével 10 cm-rel a könyök felett viselt, 5×8,5 cm nagyságú téglalap, melyet körben 5 mm-es aranysárga hímzés szegélyez. A megbízatást a téglalap alsó részén elhelyezett 5 mm széles egymástól egycsíknyi távolságra lévő, lefelé nyíló, aranysárga ékek jelzik. A csapatparancsnokok és hivatalosan megbízott csapatparancsnok helyettesek három éket viselnek. A téglalap alapszíne a csapatoknál az inggel megegyező.